به نقل از سایت اقتصاد :
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، سید حسن رضوی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته به صورت متوسط ۲۵ تا ۳۰ نفر در منابع آبی تهران غرق شده بودند گفت: علی رغم اطلاعیهها و هشدارهای داده شده به مردم، تعداد افراد غرق شده در منابع آبی تهران درحال افزایش است.
وی با بیان اینکه اکثر افراد غرق شده، شنا بلد بودند افزود: به دلیل ترسالی در دو سال گذشته و خروجیهای سنگین سدها با حجم آبی معادل ۱۵ مترمعکب برثانیه و با افزایش گرمای هوا، مردم برای شنا و تفریح در کنار رودخانهها اتراق میکنند که عواملی مانند شنا، گرفتن سلفی و یا بی توجهی والدین به فرزندانشان در آب غرق میشوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران مجاورت جادههایی مانند چالوس و هراز را در کنار رودخانهها از دیگر دلایل عرق شدگی دانست و ادامه داد: با این شرایط امکان سقوط خودروها در داخل رودخانهها افزایش یافته و همین موضوع نیز آمار غرق شدگی را بالا میبرد.
رضوی بیشترین نگرانی را در شبکههای آبیاری دانست و گفت: با افزایش حومه نشینی در استان تهران و قرار گرفتن شبکههای آبیاری در اطراف این شهر, همین موضوع سبب شده تا ۷۰ درصد غرق شدگیها در این کانالها اتفاق بیافتد.
وی با نگران کننده دانستن آمار مربوط به غرق شدن افراد در کانالهای آب افزود: باید آگاهی والدین و اطلاع رسانیها در این خصوص افزایش یابد و والدین با ما همکاری کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران، رودخانهها را دومین محل خطرناک دانست و گفت: مردم به دلیل تصور از عمق کم رودخانهها برای شنا وارد آن میشوند که با وجود آشنایی با مهارت شنا، به دلیل سرعت بالای آب در این مناطق غرق میشوند.
رضوی با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۱۱ نفر در رودخانه کرج و ۴ نفر نیز در رودخانه جاجرود غرق شده اند افزود: سومین کانون ما دریاچههای سدها هستند که به دلیل محافظتهای انجام شده و ترس ایجاد شده در مردم، آمار این بخش افزایش نداشته است.
وی با تاکید بر ممنوعیت شنا در کانالهای آبیاری، رودخانهها و دریاچه سدها گفت: طبق پیش بینی سازمان هواشناسی تابستان امسال هوای گرمی در کشور حاکم خواهد شد که ما در این ایام درخصوص اتراق کنار رودخانهها هشدار میدهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران درخصوص وضعیت ذخایر آبی استان تهران افزود: هم اکنون یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب در مخازن سدهای تهران ذخیره شده است که نسبت به سال گذشته, ۸۵ میلیون مترمکعب آب کمتر است.
رضوی با بیان اینکه امسال خروجی سدهای لتیان، کرج و ماملو به منظور مدیریت سیلاب، کشاورزی و تغذیه مصنوعی دشتها نسبت به سال گذشته افزایش داشته است گفت: امسال ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب برای مسائل زیست محیطی و تغذیه مصنوعی رها شده است.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال آبی تاکنون ۴۵۳ میلی لیتر بارش در استان تهران ثبت شده است که این بارشها سبب افزایش ۴۸ میلیون مترمکعبی ذخیره سدهای تهران نسبت به سالهای نرمال بوده است.