به نقل از سایت اقتصاد :
به گزارش خبرنگار مهر، ستار هاشمی در نشست همکاریهای مشترک ایران و ترکیه در حوزه ICT که صبح امروز با حضور عمر فاتیح سایان معاون وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه در مرکز همکاریهای بین المللی و مطالعات راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، به حرکت ایران به سمت اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر ایران در بخش فناوری و نوآوری بودیم و رتبه جهانی ایران در تولید علم از جایگاه ۳۴ به ۱۶ ارتقا یافته و در سطح منطقه نیز رتبه برتر هستیم.
وی با اشاره به ارتقای جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری در ۵ سال گذشته، گفت: در فناوری اطلاعات نیز از رتبه ۷۵ در دو سال گذشته به ۶۱ رسیدهایم. هم اکنون در ایران بیش از ۸۷ درصد مردم به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و تمام شهرهای کشور دارای پوشش ۳G و ۴G هستند و بیش از ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز از شبکه پهن باند استفاده میکنند.
هاشمی با بیان اینکه یکی از پلتفرمهای تجارت الکترونیک در سطح خاورمیانه در ایران فعالیت میکند که ۹۰ درصد سهم خرده فروشی را در اختیار دارد، به افزایش نقش استارتآپ ها و شرکتهای نوپا در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: ظهور استارت آپ ها و شرکتهای خلاق نوآور فرصت خوبی را برای همکاریهای بین المللی در بسیاری از حوزههای مختلف از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم کرده است.
به گفته معاون وزیر ارتباطات، حجم اقتصاد دانش بنیان ایران بالغ بر ۱۱ میلیارد دلار است که این رقم به واسطه فعالیت بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان که بیش از ۲۵ درصد آنها در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت میکنند، محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد صادرات نفتی و غیرنفتی ایران مربوط به محصولات مبتنی بر فناوری است، تصریح کرد: ایران بعد از چین و امارات بالاترین حجم تجارت را با ترکیه دارد و این کشور یکی از شرکای مهم تجاری ایران است و انتظار میرود دو کشور در حوزه تجارت فناوری نیز اقدامات اساسی انجام دهند. در این راستا همکاری مشترک در استفاده از ظرفیت صلح آمیز فضایی در حوزه سنجشی و مخابراتی، هم افزایی و استفاده از تجارب موفق دو کشور در حوزه دولت الکترونیک و تجارت الکترونیک، همکاری درباره امنیت سایبری و کمک به ایجاد زیرساختهای امن برای اقتصاد دیجیتال و نیز فعال سازی ظرفیتهای زیرساختی مانند اتصال به IXP و مراکز داده، بخشی از محورهای مورد گفتگوی کمیسیونهای مشترک دو طرف است.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات، تعامل دو کشور در مدیریت پایش و رگولاتوری فرکانس، کمک به شکل گیری شتاب دهنده تخصصی بین المللی ترکیه در حوزه فاوا و ایجاد تعامل بین کسب و کارهای فعال حوزههای دانشی و تکنولوژیهای تحول آفرین مانند ۵G، IOT، هوش مصنوعی و بلاک چین، را از دیگر موضوعات مورد بحث در این نشست دو روزه عنوان کرد.
در همین حال عمر فاتیح سایان معاون وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه نیز در این دیدار گفت: با توجه به رشد ICT امیدواریم طرفین بتوانند در این حوزه با اعتماد همکاریهای خوبی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۵ نسل ۴ تلفن همراه را در ترکیه راه اندازی کردهاند، افزود: هم اکنون ۱۳۰ شرکت در زمینه ارتباطات و اطلاع رسانی در ترکیه فعالیت میکنند و هدف ما رسیدن به ۵G است.
فاتیح سایان با اشاره به اینکه هم اکنون ۸۱ میلیون نفر در ترکیه دارای موبایل هستند، گفت: ۶۱ میلیون نفر نیز از اینترنت استفاده میکنند.
وی افزود: توسعه در این حوزه به تنهایی میسر نمیشود و با همکاریها و بازارهای دوطرفه و به صورت مداوم و اهداف مشترک میتوانیم موفق شویم.
معاون وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه، استفاده امن و امنیت سایبری را یکی از محورهای مورد گفتگو در این نشست دوروزه بیان کرد و گفت: اینترنت نعمتهای بسیار و در کنار آن خطراتی نیز دارد که باید امنیت سایبری به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه قرار گیرد.
وی همکاری در توسعه شبکه فیبر نوری را یکی دیگر از محورهای گفتگوی دوجانبه اعلام کرد و افزود: در تجارت الکترونیک و پست نیز زمینههای همکاری برای دو طرف وجود دارد.
فاتیح سایان با اشاره به استفاده از دولت الکترونیک در کشور ترکیه، تصریح کرد: با اجرای برنامه درگاه یگانه و برنامه بدون کاغذ از سال ۲۰۱۸ خدمات دولت الکترونیک در زمینههای پاسپورت، شناسنامه، کارت ملی و گواهی نامه و همچنین ثبت نامه مدارس از طریق دولت الکترونیک انجام میشود.
وی اتصال ایران، ترکیه و پاکستان را از طریق کابل بسیار با اهمیت عنوان کرد و افزود: میتوانیم در این زمینه نیز همکاری مشترک داشته باشیم و با یک برنامه ریزی و هدف مشخص، همکاری خوبی بین دو کشور در زمینه ICT ایجاد شود.