افزایش ظرفیت روزانه پالایشگاه‌ها به ۲.۳ میلیون بشکه

به نقل از سایت اقتصاد :

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، علیرضا صادق آبادی، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: هم اکنون ۱۰ پالایشگاه در کشور فعالند که ۹ پالایشگاه بر پایه نفت خام و یک پالایشگاه نیز تصفیه کننده میعانات گازی است.

وی با بیان این که تا پیش از این مهمترین هدف پالایشگاه‌ها بر روی تولید سوخت متمرکز بوده است، ادامه داد: تا پیش از این تمرکز روی تولید بنزین، نفت گاز و سایر فرآورده‌های نفتی نظیر نفت کوره، گاز مایع و خوراک واحدهای قیر و روغن سازی بوده است.

معاون وزیر نفت در خصوص تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی‌های خوراک مایع یا همان پتروپالایشگاه‌ها توضیح داد: هم اکنون در مجموع ۱۲ میلیون تن خوراک واحدهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن‌ها که بر پایه خوراک نفتا و نفت سفید فعالیت می‌کنند از طریق پالایشگاه‌های کشور تأمین می‌شود.

این مقام مسوول به وجود پتروشیمی‌های شازند اراک، تبریز و اصفهان اشاره کرد و تصریح کرد: این پتروشیمی‌ها در کنار پالایشگاه‌های شازند، تبریز و اصفهان تأسیس شده اند و خوراک شان را از این پالایشگاه‌ها دریافت می‌کنند.
وی با بیان این که این ظرفیت در کشور وجود دارد که در کنار هر پالایشگاهی یک مجتمع پتروشیمی دایر شود، افزود: در این شرایط ما می‌توانیم به جای آن که خوراک پالایشگاه‌ها را به سوخت تبدیل کنیم به خوراک واحدهای پتروشیمی تبدیل کنیم که براساس آن‌ها زنجیره‌های پایین دستی نظیر تولید کنندگان مواد پلاستیکی و شوینده‌ها فعال می شوند.

راهبرد اصلی وزارت نفت
معاون وزیر نفت استفاده از ظرفیت‌های موجود را اولویت وزارت نفت در زمینه پتروپالایشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: راهبرد اصلی ما این است که واحدهای تصفیه نفت کوره در پالایشگاه‌ها را توسعه دهیم تا با تصفیه نفت کوره بتوانیم خوراک‌های سبک نظیر اتیلن، پروپیلن تولید کنیم که این مواد به عنوان خوراک در صنایع پتروشیمی کاربرد دارند.

صادق آبادی با بیان این که استفاده از ظرفیت‌های موجود می‌تواند ما را با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان به تولید ثروت و ارزش افزوده برساند، افزود: هم اکنون واحدهای پتروشیمی وجود دارند که با کمبود خوراک مواجه هستند بنابر این باید اولویت اول ما تولید خوراک برای این واحدها باشد چرا که نه هزینه زیادی می‌خواهد و نه زمان بر است.

به گفته این مقام مسوول اولویت ما در صنعت پالایش در وزارت نفت باید کاهش نفت کوره و تصفیه آن با هدف تولید خوراک برای مجتمع‌های پتروشیمی موجود در کشور است.

معاون وزیر نفت در خصوص برنامه ریزی‌های آینده در زمینه پتروپالایشگاه‌ها افزود: هم اکنون ساخت مجتمع پالایشگاهی سیراف در دستور وزارت نفت قرار دارد که این مجتمع پالایشگاهی می‌تواند نزدیک به ۱۰ میلیون تن نفتا تولید کند که خوراک زنجیره بزرگی از واحدهای پتروشیمی بر پایه خوراک نفتا را تأمین خواهد کرد.

برچسب ها:

اقتصاد

182
0 0