به نقل از سایت اقتصاد :
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: ثبت سفارش و واردات برنج، تا پایان فصل برداشت محصول داخلی ممنوع است و این وزارتخانه نیز اجازه توزیع برنج وارداتی را تا پایان برداشت برنج داخلی نخواهد داد.
وی افزود: برنجهای وارداتی پس از برداشت و عرضه برنج داخلی در سطح کشور توزیع میشود؛ بنابراین این اعمال ممنوعیت، برای کمک به تولید داخل و حمایت از شالیکاران در شمال کشور است.
به گفته قبادی، هیچ ابهامی در زمان حاضر برای گمرک های ایران به لحاظ واردات برنج وجود ندارد، چون در فصل برداشت برنج هیچ گونه ثبت سفارش و واردات انجام نمی شود؛ ضمن اینکه برنجی که تا قبل از زمان برداشت برنج ایرانی وارد گمرک های کشور شده است این محمولهها طبق قوانین و مقررات از گمرک ها خارج و در انبارها نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه اگر بازار شرایط مناسبی داشته باشد شاید توزیع برنج خارجی با تاخیر زمانی مواجه شود، گفت: مصرف سالانه برنج کشور سه تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که از این میزان بیش از دو میلیون تن در داخل تولید و بقیه از محل واردات تامین میشود.
معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص بلا تکلیفی پنج هزار تن برنج دارای پروانه در گمرک چابهار نیز گفت: بلاتکلیفی برنجهای وارداتی در گمرکات به هیچ وجه صحت ندارد؛ ضمن اینکه محمولههای مزبور شاید با مشکلات دیگری همچون بروکراسی اداری، گمرکی، پرداخت ارز به فروشنده خارجی و نظیر آن مواجه باشند.
قبادی گفت: هیچ بخشی از این مشکلات مربوط به تصمیم گیریهای کلان در خصوص لغو ممنوعیت واردات برنج و مواردی از این دست نیست؛ ضمن اینکه دولت یک تعهدی به شالیکاران در شمال کشور دارد آنهم اینکه در فصل برداشت محصول داخلی هیچ گونه برنجی خارجی را در کشور وارد و توزیع نکند.
معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت و دبیر ستاد تنظیم بازار ضمن اشاره به اینکه اراضی شالیکاری اکثر شالیکاران در شمال کشور کوچک مقیاس است، گفت: برای اینکه کشاورزان محصول خود را با قیمتهای مناسب بفروشند و مصرف کنندگان نیز با قیمتهای مناسب کالای مورد نیاز خود را بخرند، در فصل برداشت هیچ گونه واردات برنج خارجی نخواهیم داشت.
وی افزود: این سیاست از سالهای قبل در کشور اعمال میشود و امسال نیز به تبعه سنوات گذشته، رفتار شده است.