به نقل از سایت اقتصاد :
به گزارش خبرگزاری مهر، هوشنگ عشایری در گفت وگو با در گفتگو با برنامه «از نزدیک» رادیو جوان درباره مسکن مهر گفت: وزیر جدید راه و شهرسازی تاکید دارد که در کوتاه ترین زمان باید مسکن مهر به سرانجام برسد. سیاست وزارت راه و شهرسازی تکمیل پروژه هاست. ۵۶ درصد پروژه ها در همین دولت به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: در انتخاب مکان و به صورت کلان اقتصادی بحثهایی وجود دارد اما کسی روی خود مسکن مهر بحث ندارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موضوع بازآفرینی شهری عنوان کرد: اصلی ترین موضوع هر جامعه و جامعه ما حوزه اجتماعی است. تجربه نشان داده افول شهری و موضوع حاشیه نشینی در شهرها دارد اتفاق میافتد. بنابراین چون به حوزه اجتماعی برمی گردد برنامه بازآفرینی شهری هم قالبش حوزه اجتماعی می شود و مردمان ساکن به عنوان یک سازمان اجتماعی هستند از این رو سازمان اجتماعی نیاز به توجه دارد و توجهش مبتنی بر فرهنگ خاص آن منطقه، بخش و محله است.
وی از پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی بازآفرینی شهری خبر داد و بیان کرد: این تسهیلات با وام ۹ درصد تقریبا تا یکی دو هفته دیگه شروع خواهد شد که به توسعه گران یعنی افراد رابط مردم و سازمان بازآفرینی شهری و ساکنان اختصاص می یابد.
عشایری ادامه داد: دغدغه مسئولان به سمت بازآفرینی شهری رفته تا جایی که رئیس جمهور، بازآفرینی شهری را مهمترین طرح در حوزه شهری می داند. این موضوع یک برنامه اجتماعی است که یک سری پیوستهای کالبدی دارد.
وی به نقش همه نهادها در این حوزه اشاره و تاکید کرد: بنابراین بدنه دولت، ما، شهرداری ها و استانداری ها نقل همه صحبتهایشان بازآفرینی شهری است. این موضوع به مرحله عملیاتی وارد شده و قرار است نوسازی و مقاوم سازی مسکن را از طریق تسهیلات در اختیار توسعه گران قرار بدهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آشفتگی در ساختار شهرسازی گفت: فلسفه بازآفرینی شهری بازگشت به هویت اصلی است. ، بنابراین معنای بازآفرینی این است که در شهر آشفتگی و سیاست های قبلی اشتباه بوده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ورود دولت را به حوزه مدیریت شهری اشتباه دانست و تصریح کرد: قانون اشاره کرده بایستی اقدامات محله محور باشد. یعنی مردم باید بگویند چه میخواهند. قانون تکلیف کرده که شهر باید برای همه شهروندان خصوصا برای جامعه معلولان و سالمندان تسهیل شود.
عشایری با اشاره به نقش بخش خصوصی در این حوزه گفت: مثلا محله دوهزار بندرعباس، محله ای در یزد، اهواز، نیشابور و شیراز داریم که مردم در سیاستگذاری، برنامه ریزی و در اقدام مشارکت کردند ولی یکی از دغدغههای جدی ما این هست که بخش خصوصی هم مشارکت کند. شاید علت عدم مشارکت بخش خصوصی پیش از این نبود منافع کمتر برای بخش غیر دولتی بوده اما اکنون خوشبختانه این مسأله نیز رفع شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی موضوع مسکن را فرابخشی دانست و تاکید کرد: این حوزه تابع نظام اقتصاد کلان کشور است یعنی خودش مستقلا نمی تواند عمل کند. بنابراین طبیعتا چون نظام اقتصادی کشور دچار یک سری فراز و فرودهایی شده، این حوزه نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در پایان مهمترین چالش پیش روی مسکن را نبود تناسب بین عرضه و تقاضا عنوان کرده و گفت: بزرگترین مشکل این است که خانه دوم و خانه خالی آمارش بالا می رود و این بدین معنی است که تولید متناسب با تقاضا نیست.